Nieuwe SMS gedragscode

Nieuwe SMS gedragscode

Per 1 april 2014 is een nieuwe versie van de Gedragscode SMS Dienstverlening (“SMS Gedragscode) uitgebracht. Als aanbieder van SMS telecomdiensten is deze gedragscode onderdeel van onze algemene leveringsvoorwaarden.

Mogelijk biedt u via onze shortcode 7373 betaalde SMS content aan uw eindgebruikers. Daarom vind u hier meer informatie over de verplichte registratie bij de Stichting Gedragscodes Mobiele Diensten (payinfo.nl.)

 

Per 1 april 2014 is een nieuwe versie van de Gedragscode SMS Dienstverlening (“SMS Gedragscode) uitgebracht. Als aanbieder van SMS telecomdiensten is deze gedragscode onderdeel van onze algemene leveringsvoorwaarden en bent u als content provider volgens de Telecomwet verplicht de voorwaarden van de gedragscode op te volgen. In de nieuwe versie van de SMS gedragscode is in artikel 4a bepaalt dat alle Content Providers die actief zijn op de Nederlandse markt zich dienen te registreren bij de Stichting.

 

Bestaande Content Providers die met diensten in Nederland actief zijn, moesten zich voor 1 augustus 2014 registreren via de speciale registratie website http://Login.payinfo.nl. Voor deze registratie brengt de Stichting per kalenderjaar bij u als Content Provider een bedrag in rekening. Het bestuur van de Stichting bepaalt jaarlijks de hoogte van dit bedrag. Voor dit jaar is het bedrag vastgesteld op € 200,-. De registratie is geldig voor zowel SMS als Mobiele Internet Diensten. Wanneer u zich als Content Provider niet registreert kunnen wij geen garantie geven over de continuïteit van uw diensten: (mobiele) partijen kunnen uw diensten dan eventueel gaan blokkeren.

Terug naar overzicht