ContactMakers realiseert SMS donateursactie voor 't goede doel

ContactMakers realiseert SMS donateursactie voor 't goede doel

Meimaand is donateursmaand bij het VoedselLoket Almere. Dankzij de nieuwe SMS actie – gedoneerd en gerealiseerd door ContactMakers – kunnen vanaf zaterdag 18 mei mensen voor € 1,50 per SMS bericht, per maand dit goede doel ondersteunen. Met deze actie hoopt de stichting, die zich inzet voorde allerarmsten in Almere, een constante inkomstenstroom te kunnen genereren. De opbrengsten van de SMS actie worden geheel benut voor het inkopen van verse levensmiddelen voor in de VLA Supermarkt.

Mensen die donateur willen worden van VoedselLoket Almere sturen het SMS bericht VLA AAN naar 7373. Elke maand ontvangen zij een bericht waarmee zij via hun telefoonrekening € 1,50 doneren. Dit is een relatief klein bedrag, maar VLA hoopt juist daardoor op donateurs die voor langere tijd het goede doel blijven steunen.

"Heel veel mensen hebben een GSM abonnement waar óók sms (en soms zelfs premium sms) berichten inzitten. Veel van deze berichten zijn aan het einde van de maand niet eens opgebruikt. Wij roepen de mensen op om in ieder geval één SMS bericht wél doel te laten bereiken: het goede doel." Aldus Peter Mons directeur van VoedselLoket Almere."

Bob van Dam, Algemeen Directeur van ContactMakers: "Wij hoefden geen moment na te denken toen 't VoedselLoket Almere ons benaderde met de vraag of dat wij belangeloos een SMS applicatie voor hen wilden inrichten. Natuurlijk doen we dat."

"Het leuke aan VLA is dat zij het - net als wij dat voor onze klanten doen - anders aanpakken. Het is geen voedselbank die maandelijks eten weggeeft. Cliënten van VLA kunnen zelf naar eigen behoefte hun levensmiddelenpakket samenstellen. Door o.a. het hulpverleningstraject brengt VLA de cliënten steeds weer naar een hoger niveau, zodat zij binnen 3 à 4 maanden weer op eigen benen staan."

De samenwerking tussen VLA en ContactMakers is prettig. "Je kunt merken dat je met professionals samenwerkt die weten waar ze mee bezig zijn. Ze hebben ons fantastisch begeleid met het uitwerken van de procedure. Er komt echt heel wat bij kijken om een dergelijke actie conform de richtlijnen op te zetten én te communiceren." vult Peter Mons verder aan.

Ook donateur worden? SMS dan het bericht VLA AAN naar 7373. Voor €1,50 per ontvangen bericht per maand, kunnen 2 gezinnen een dag eten.

 

Over VLA:

Soms verkeren mensen in zo’n financiële nood, dat ze nauwelijks geld hebben voor de dagelijkse boodschappen. Die mensen kunnen bij VLA terecht. Terwijl ze met een professionele hulpverlener werken aan structurele verbetering van hun situatie, kunnen zij winkelen bij de VLA Supermarkt. Met een speciale betaalpas waarop maandelijks een tegoed wordt gestort, vullen deze cliënten hun boodschappenmandje met brood, groente, zuivel en houdbare goederen.  Zo kunnen zij zelf kiezen welke voedingsmiddelen bij hun gezinssamenstelling passen. Bovendien winkelen zij gratis bij het kledingloket en het speelgoedloket. 

 

Kijk voor meer informatie op www.voedselloketalmere.nl

Terug naar overzicht