Contactmakers implementeert nieuwe tariefmeldingen voor 090x-nummers

Contactmakers implementeert nieuwe tariefmeldingen voor 090x-nummers

Vanaf 1 juli 2013 geldt er nieuwe additionele regelgeving voor 090x-nummers. De overheid heeft deze regelgeving geïntroduceerd om het voor de beller transparanter te maken wat hij/zij voor een bepaald gesprek betaalt. De nieuwe regels houden in dat altijd het correcte tarief van een 090x nummer vermeld moet worden. Dit zowel in uitingen op websites, brochures, etc.. maar ook op de tariefmelding bij de start van een oproep.

Om onze klanten daarin te ondersteunen hebben wij vanaf 1 juli j.l. alle tariefmeldingen die je hoort bij de start van een gesprek, kosteloos, voor hen aangepast.

In de praktijk wordt naast het informatietarief (max 90 ecpm en 140 ecpc) ook het standaard verkeerstarief volgens je abonnement in rekening gebracht. Vandaar dat is gekozen voor onderstaande tariefmeldingen:

Tarief per minuut: “Voor dit servicenummer betaalt u x cent per minuut.  U betaalt ook een starttarief  van 4,5 cent én uw gebruikelijke belkosten“

Tarief per gesprek: "Dit servicenummer kost y per gesprek, plus uw gebruikelijke belkosten"

Tot 1 juli was de situatie al dusdanig dat bij een gesprek vanaf een mobiel netwerk werd gemeld dat er extra kosten in rekening werden gebracht. Door de nieuwe regelgeving geldt dat nu dus ook voor oproepen vanaf een vast netwerk. En daarmee wordt dus de verbetering in tarief transparantie voor de beller gerealiseerd.

Let er als nummergebruiker wel op dat u ook het correcte tarief meldt in uw brochures, op uw website, enz. Wij adviseren u een keuze te maken uit één van de onderstaande voorbeelden:

'x cent per minuut met een starttarief van 4,5 cent + uw gebruikelijke belkosten'
'x ct p min met een starttarief 4,5 ct + uw gebruikelijke belkosten'
'x cpm, starttarief 4,5 cent + uw gebruikelijke belkosten'
'x cpm, starttarief 4,5 ct + uw gebruikelijke belkosten'

'y cent per gesprek + uw gebruikelijke belkosten'
'y ct p gesprek + uw gebruikelijke belkosten'
'y cpg + uw gebruikelijke belkosten'

Terug naar overzicht