Afschaffing van lokaal en nationaal tarief op 090x servicenummers

Afschaffing van lokaal en nationaal tarief op 090x servicenummers

Eerder dit jaar hebben wij onze klanten geïnformeerd over de invoering van nieuwe wetgeving ingaande 1 juli 2013 t.a.v. het gebruik van 090x servicenummers

Deze nieuwe wetgeving stelt regels betreffende de tariefmeldingen van 090x servicenummers. Begin juli hebben wij voor alle oproepen naar lokale/nationale 090x servicenummer de tariefmelding al aangepast.

 

Inmiddels is duidelijk geworden dat de 090x servicenummer tarieven op lokaal en nationaal tarief niet meer gebruikt mogen worden in tariefoverzichten, facturen en andere aankondigingen. Als aanbieder van een dienst moet u voortaan gebruik maken van een concreet informatietarief per minuut of per gesprek, dat wordt genoemd in de melding voorafgaand aan de oproep.

 

De nieuwe regels zijn in de Telecommunicatiewet vastgelegd. De regels zijn bedoeld om de kosten van servicenummers inzichtelijker te maken. Lokale en nationale tarieven leiden tot onduidelijke, gebroken bedragen.

 

Als klant heeft u een de keuze uit elk tarief van 1 t/m 10 euro cent per minuut. Indien u uw tarief wilt wijzigen dan kunt u gebruik maken van onze eenmalige aanbieding om deze wijziging kosteloos door te voeren. Dit aanbod is geldig tot 1 november 2013. Houdt u wel rekening met een doorlooptijd van 10 werkdagen.

Terug naar overzicht