Servicenummers informatie

Alle informatie over servicenummers. Over de verschillende telefoonnummers, kosten en de wet- en regelgeving.

Vraag direct een nummer aan!
Plus pakket
€ 25,00 per nummer
Servicenummers informatie

Alle informatie over servicenummers. Over de verschillende telefoonnummers, kosten en de wet- en regelgeving.

Vraag direct een nummer aan!

Welke verschillende informatienummers en servicenummers bestaan er?

Servicenummers worden vaak gebruikt voor het aanbieden van telefonische diensten en services. Vaak worden servicenummers ook wel informatienummers genoemd. Er zijn verschillende soorten servicenummers beschikbaar, elk met een eigen doel. Zo zijn er bijvoorbeeld betaalde, gratis en geografische nummers. In het onderstaande overzicht lees je alles over de verschillende nummers die er bestaan. Wil je een servicenummer aanvragen? Vraag dan direct jouw gewenste telefoonnummer aan.

0800
0800 nummers

Wil je graag een 0800 nummer gebruiken voor jouw producten of diensten? 0800 of “gratis” nummers zijn het meest klantvriendelijk voor de beller. Met een 0800 nummer op je website betalen je (toekomstige) klanten geen kosten om contact met je op te nemen. De belkosten komen voor jou van rekening. Er zijn steeds meer bedrijven die kiezen voor zo’n klantvriendelijke benadering. Zo heeft de Hartstichting een 0800 nummer ingezet voor haar Donateurs en hanteren wij zelf het nummer 0800 0770. Dit beetje extra aandacht kan het verschil maken! Vraag direct een 0800 telefoonnummer aan.

0800 nummer aanvragen
0900 nummer aanvragen
0900
0900 nummers

Een 0900 nummer kan worden ingezet voor zowel gratis als betaalde informatiediensten. Je kunt er dus voor kiezen om de beller geld te laten betalen voor het gesprek. Als je het nummer inzet voor de klantenservice dan mag je hiervoor geen geld rekenen. De regel is dat bestaande klanten niet voor klantenservice hoeven te betalen.

Voor nieuwe klanten mag dat wel. Dan kan een 0900 nummer als inkomstenbron dienen. Voor een dergelijke telefonische dienst mag je een tarief variërend van €0,01 tot €1, of een vast bedrag per gesprek tot €1,60 (inclusief BTW) rekenen. Vraag nu jouw gewenste 0900 nummer aan.

ROW
0906 of 0909 nummers

Met een 0906 of een 0909 telefoonnummer kun je betaalde telefoondiensten aanbieden. De betaalnummers hebben beide een ander doeleinde. Zo wordt een 0906 nummer vaak gebruikt voor het aanbieden van diensten met een erotisch karakter. Je kunt een 0906 nummer ook gebruiken voor andere soorten diensten. Wil je graag een belspel, prijsvraag of spirituele lijn beginnen? Dan kun je een 0909 nummer aanvragen. 0909 nummers worden vaak gebruikt voor amusement diensten. Een 0909 nummer mag niet gebruikt worden voor een erotische dienst. Wil je een betaalde telefoondienst starten? Vraag dan direct een 0906 of 0909 nummer aan!

0900 nummer aanvragen
085 nummer aanvragen
088
088 nummers

088 nummers kun je uitstekend inzetten als servicenummer. Met deze nummers heb je een landelijke uitstraling waarbij je gebruik kan maken van alle slimme features die de servicenummerdienst je biedt. Voor het bellen naar een 088-nummer betaalt de beller nooit meer dan de lokale gesprekskosten.

088 nummers koop je zelf bij de ACM. Je kunt dan kiezen om een blok van 100, 1000 of 10.000 nummers te kopen. Het voordeel hiervan is dat je beschikt over een uniforme reeks landelijke nummers die je ook aan je medewerkers kunt uitdelen.

085
085 nummers

085-nummers hebben net als 088-nummers geen geografische aanduiding. Ook bij deze nummers geniet je dus het voordeel van een landelijke uitstraling. Nog een voordeel van 085-nummers is dat je deze nummers ook individueel bij ContactMakers kan bestellen. Dat scheelt tijd en kosten.
ContactMakers heeft deze nummers per direct beschikbaar dus als je snel aan de slag wil, is een 085 nummer zeker het overwegen waard.

Een 085-nummer kost de beller evenveel als het bellen naar een 088-nummer. Daarnaast zijn deze nummers zijn in tegenstelling tot 0800 en 0900 nummers wel vanuit het buitenland te bellen. Vraag direct een 085 nummer aan!

Lokale telefoonnummers aanvragen
GEO
Lokale nummers

Veel gerenommeerde bedrijven gebruiken lokale nummers voor hun telefonische bereikbaarheid. Het geeft de websitebezoeker of klant het gevoel van vertrouwen als ze een lokaal nummer kunnen bellen. Anders dan bij 085 of een 088-nummer geef je bij lokale nummers aan waar je gevestigd bent.

ContactMakers levert lokale nummers over de hele wereld. Gesprekken naar deze nummers worden afgeleverd in jou ContactSuite communicatie omgeving zodat je het beheer ervan volledig zelf kan doen. Uiteraard beschik je ook voor deze nummers over alle voordelen van het servicenummer pakket zodat je alle controle hebt over je telefonische bereikbaarheid in ieder land. Vraag direct een lokaal telefoonnummer aan.

ROW
Buitenlandse nummers

Ook voor buitenlandse nummers kun je bij Contactmakers terecht. Wij hebben nummers beschikbaar in meer dan 145 landen. Daarbij kunnen wij je exact vertellen aan welke regels en administratie je moet voldoen om buitenlandse nummers te activeren. Zo heb je altijd een lokale uitstraling zonder de rompslomp van technische en contactuele issues.

Ieder buitenlands nummer wordt afgeleverd op het ContactSuite platform. Je profiteert dus van alle mogelijkheden die ContactSuite te bieden heeft. Zo ben je ook vanaf je buitenlandse vestiging uitstekend bereikbaar.

Bij ContactMakers heb je één aanspreekpunt en één wereldwijd contract, één factuur en één platform om alles te beheren.

Geef ons je wensen door en we zorgen ervoor dat je de offerte binnen 24 uur in je bezit hebt.

Internationale Telefoonnummers aanvragen

Direct een servicenummer bestellen?
Registreer je eigen 085/088/0800/0906/0909 of 0900 telefoonnummer.

Klantenservice

Edwin van de klantenservice

Hoe kunnen wij je helpen?

We staan voor je klaar als je onverhoopt met een probleem zit, als je iets wil vragen, of snel iets geregeld moet worden.

0800 0770

Bestellen

Servicenummers kun je eenvoudig online bestellen.

Kies het juiste nummertype en kies het door jou gewenste nummer.

Je kan een “mooi” nummer kiezen maar ook voor “direct beschikbare” nummers.

Bij direct beschikbare nummer ben je op werkdagen binnen 24 uur via dat nummer bereikbaar.

Het bestellen van een nummer is eenvoudig:

 1. Kies je nummer,
 2. Vul je gegevens in
 3. Voer de betaling uit

Je krijgt van ons per mail een bevestiging van je aanvraag.

We gaan dan direct voor je aan de slag en zorgen ervoor dat je nummer wordt opgeleverd in jouw ContactSuite omgeving.

Samen zorgen we er dan voor dat het gewenste belscript wordt geactiveerd.

Vond u dit antwoord nuttig?
3
0

Wij gaan dan direct voor je aan de slag.
Je ontvangt van ons altijd een bevestiging van je on-line bestelling in je mail.

Je heb een direct (binnen 24 uur) beschikbaar nummer besteld.
Je ontvangt van ons binnen 24 uur een email met daarin de account gegevens van ContactSuite. Dit is de applicatie waar je jou nieuwe nummer in kan beheren.

Het nummer wat je hebt besteld kun je vinden in de module “Bereikbaarheid”.

Daarin kun je zelf instellen hoe je via jouw nummer bereikbaar wil zijn.

Uiteraard helpen we je gratis met de inrichting van je nummer zodat je snel optimaal bereikbaar bent.

Vond u dit antwoord nuttig?
0
0

Stel je wil een nieuw beschikbaar nummer bestellen.

Je hebt een mooi nummer uitgekozen. Direct na je on-line bestelling op onze website starten we het aanvraagproces bij de ACM op. Daarvoor nemen we contact met je op om de benodigde gegevens in te vullen.

Omdat jij de aanvrager bent van het nummer ontvang je rechtstreeks van de ACM het bericht dat je nummer is toegekend. Zodra je dat aan ons hebt doorgegeven zorgen wij ervoor dat je nummer wordt geactiveerd.
Vervolgens ontvang je van ons via email je inloggegevens van ContactSuite. Hiermee kun je zelf je bereikbaarheid instellen zoals jij wil. Dit hele proces duurt ongeveer 3 weken. Daarna kun je aan de slag met je nieuwe nummer en kun je via ContactSuite je bereikbaarheid inregelen.

Uiteraard helpen wij je om je nummer zo goed mogelijk in te richten.

Vond u dit antwoord nuttig?
0
0

Als je een servicenummer of een VoIP account bestelt op de website dan ga je een overeenkomst aan voor de duur van 12 maanden.

 

 

Vond u dit antwoord nuttig?
0
0

Betalen

Alle online bestellingen kun je betalen met iDEAL.

Als bestaande klant ontvang je van ContactMakers een factuur. Wij werken op basis van automatische incasso en hanteren een betaaltermijn van 14 dagen na factuurdatum.

Vond u dit antwoord nuttig?
0
0

Als je factuur niet klopt kun je contact opnemen met onze klantenservice. Zij zoeken dan voor je uit wat er mis is gegaan. Als we de fout hebben geconstateerd dan corrigeren we dat uiteraard meteen.

Je krijgt dan van ons binnen 3 werkdagen een aangepaste creditfactuur in je mailbox, waardoor je huidige factuur komt te vervallen.

Vond u dit antwoord nuttig?
0
0

Garantie

Op alle hardware ontvang je 1 jaar fabrieksgarantie. Als je product binnen de garantietermijn een probleem vertoont kun je dit bij ons aanmelden op [email protected]. Wij zorgen er dan samen met jou voor dat het probleem bij de leverancier word aangemeld. Zo heb je een aanspraakpunt voor alle Contactmakers hardware.

Vond u dit antwoord nuttig?
0
0

Hardware

Je kunt alleen VoIP toestellen koppelen. Wij ondersteunen de volgende toestellen;

 • Yealink T19P E2
 • Yealink T41S
 • Yealink T42S
 • Snom D717
 • Yealink T53W
 • Snom D735
 • Yealink T54W
 • Snom D785
 • Yealink T57W
 • Yealink CP930W Dect vergadertoestel
 • Yealink CP930W Dect Base
 • Yealink W60P Base + handset
 • Linphone (softphone, open source)

Alle toestellen kun je ook bij ons kopen. Wij garanderen een plug & play installatie en koppeling met ContactSuite.

Als je een toestel hebt die niet in de lijst staat dan horen we dat graag van je. We kunnen dit toestel certificeren zodat ook jou toestel aan ContactSuite kan worden gekoppeld.

Vond u dit antwoord nuttig?
0
0

Instellingen en techniek

Als je via VoIP wil bellen is een goede internetverbinding uiteraard noodzakelijk. De bandbreedte van uw internetverbinding heeft invloed op het aantal te voeren gesprekken en de kwaliteit ervan.

Daarnaast is het belangrijk dat de instellingen van je router goed staan. Als je kort na de implementatie van je VoIP toestel gespreksproblemen ervaart dan kan de oorzaak soms gevonden worden in de SIP ALG setting in de router. Het beste kun je deze uit zetten.

Hier wordt uitgelegd hoe en waarom SIP ALG instelling voor problemen kan zorgen.

Vond u dit antwoord nuttig?
1
0

SIP Appliation Layer Gateway ofwel SIP ALG is een software component in veel routers waarmee specifieke applicatieprotocollen mee worden beheerd.
De software probeert NAT problemen in router firewalls op te lossen maar doet dat niet goed.
Deze software zorgt in veel gevallen niet voor de verbeteringen die je zou verwachten. Sterker nog wij adviseren je om SIP ALG in je router uit te zetten om kwaliteitsproblemen te voorkomen of te verhelpen.

Als SIP ALG aan staat zou dat de veroorzaker kunnen zijn van de volgende problemen;

Eenzijdige audio.
Verbroken gesprekken.
Doorverbind problemen.
Gesprekken in of uit de wacht halen werkt niet goed.
Niet alle toestellen rinkelen in een belgroep.
Toestellen blijven door rinkelen nadat er is opgenomen.

Als je ons belt kunnen we je helpen bij het uitzetten van SIP ALG in je router.

Vond u dit antwoord nuttig?
0
0

Nummers

De kosten voor een nummer zijn afhankelijk van het type en het gekozen pakket.

In onderstaande tabel zie je de maandelijkse nummerkosten in één overzicht.

De kosten zijn per nummer per maand.

DIENST
NUMMER SERVICENUMMERS VOIP ZAKELIJK
TYPE plus essential
0800 € 25,00 n/a
0900 € 25,00 n/a
0909 € 25,00 n/a
0906 € 25,00 n/a
18xy € 25,00 n/a
088 € 25,00 € 6,95
085 € 25,00 € 6,95
Geografisch € 25,00 € 6,95

 

ACM Kosten

Naast bovengenoemde kosten van ContactMakers ontvang je ook een factuur van de ACM.

De factuur van de ACM ontvang je rechtstreeks van de ACM. Je betaalt aan de ACM 59 Euro eenmalig voor de aanvraag van een lang nummer en 115 Euro eenmalig voor een kort nummer. De jaarlijkse kosten zijn respectievelijk 22 Euro voor een lang nummer en 44 Euro voor een kort nummer.

 

 

Vond u dit antwoord nuttig?
0
0

Als je een servicenummer besteld dan krijg je daar gratis het plus pakket bij. Met dit pakket kun je je telefonische bereikbaarheid optimaal inregelen.

Je krijgt alle slimme features die je nodig hebt om jouw klanten een goede ervaring te bezorgen. Zo kun je zelf meldteksten (laten) inspreken waarna je ze koppelt aan aan jouw belplan.

Om alle mogelijkheden goed te benutten helpen wij je op weg. Je bent dan snel, goed bereikbaar.

Vond u dit antwoord nuttig?
0
0

Het voordeel van 0900, 0909, 0906 en 18xy nummers is dat je het gesprekstarief zelf kan bepalen.

Als je zo’n nummer aanvraagt dan krijg je van ons de vraag welk tarief je aan dit nummer wil koppelen.

Bij nieuwe nummers wordt het gesprekstarief dus tijdens het aanvraagproces geregeld.

Voor direct beschikbare nummers is dat anders. Deze nummers hebben reeds een bestaand gesprekstarief.

Je kan op deze website zoeken of er een nummer met het door jouw gewenste tarief beschikbaar is.

Heb je een mooi direct beschikbaar servicenummer gevonden maar heeft dit nummer niet het juiste tarief dan kun je dit gesprekstarief altijd achteraf veranderen.

Als je ons belt op 0800-0770 dan kunnen wij dat voor je regelen. Deze procedure neemt zo’n 7 werkdagen in beslag.

Vond u dit antwoord nuttig?
0
0

Pakketinformatie

Een VoIP Zakelijk Essential pakket is inzetbaar voor de volgende onderdelen van jouw telefonische bereikbaarheid;

Per pakket kun je kiezen uit één van de volgende mogelijkheden;

 1. Het inregelen van persoonlijke telefonie voor één van jouw medewerkers.
 2. Het inregelen van je zakelijke telefoonnummer voor op de website
 3. Het inregelen van een Fax nummer (Fax-naar-email)

Dus voor 6,95 Euro per Essential Pakket per maand regel je één van bovenstaande onderdelen van jouw bereikbaarheid.

 

Vond u dit antwoord nuttig?
1
0

Voor 6,95 Euro per VoIP Zakelijk Essential pakket per maand krijg je het volgende;

1. Eén VoIP account om mee te kunnen bellen en gebeld te worden.

2. Eén telefoonnummer (keuze uit een 085, 088, of een Geo nummer)

3. Maximaal 2 doorgangen per telefoonnummer of VoIP account

4. Diverse slimme toepassingen die je aan je telefoonnummer kan koppelen

5. Gebruiker toegang tot ContactSuite: Rol beheerder en VoIP zakelijk gebruiker

 

Vond u dit antwoord nuttig?
1
0

Het Pluspakket is het pakket wat je gratis krijgt bij ieder servicenummer.

Dus bij aankoop van een servicenummer (25 Euro per maand) ontvang je daar gratis het Pluspakket bij.

Met het Pluspakket kun je voor ieder servicenummer onbeperkt gebruik maken van alle Pluspakket functies.

 

Vond u dit antwoord nuttig?
1
0

Prijzen en Opbrengsten

De opbrengsten van een 0909 of 0906 servicenummer zijn afhankelijk van een aantal zaken.

Jij levert je dienst tegen een bepaald tarief. Dit tarief bepaal je zelf en wordt gedurende het gesprek naar jouw 0909 servicenummer aan de beller berekend.

Afhankelijk van het aantal bellers en de gespreksduur levert dat omzet op. Deze omzet wordt na aftrek van kosten aan je uitbetaald.

 

Hieronder geven we een indicatie wat je verdient aan een 0909 nummer met een tarief van 0,90 Euro per minuut inclusief btw.

Stel je hebt 1000 gesprekken gehad in één maand met een gemiddelde gespreksduur van 10 minuten. Jouw werktijden zijn maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:30 uur.

Jouw verdiensten voor die maand zijn dan ongeveer 6425 Euro exclusief btw

Dit bedrag wordt door ons op iedere 10 de werkdag van de volgende maand aan je uitbetaald.

Vond u dit antwoord nuttig?
1
1

De kosten voor een nummer zijn afhankelijk van het type en het gekozen pakket.

In onderstaande tabel zie je de maandelijkse nummerkosten in één overzicht.

De kosten zijn per nummer per maand.

DIENST
NUMMER SERVICENUMMERS VOIP ZAKELIJK
TYPE plus essential
0800 € 25,00 n/a
0900 € 25,00 n/a
0909 € 25,00 n/a
0906 € 25,00 n/a
18xy € 25,00 n/a
088 € 25,00 € 6,95
085 € 25,00 € 6,95
Geografisch € 25,00 € 6,95

 

ACM Kosten

Naast bovengenoemde kosten van ContactMakers ontvang je ook een factuur van de ACM.

De factuur van de ACM ontvang je rechtstreeks van de ACM. Je betaalt aan de ACM 59 Euro eenmalig voor de aanvraag van een lang nummer en 115 Euro eenmalig voor een kort nummer. De jaarlijkse kosten zijn respectievelijk 22 Euro voor een lang nummer en 44 Euro voor een kort nummer.

 

 

Vond u dit antwoord nuttig?
0
0

Support

We zijn er altijd voor je.

Waarom? Wij beschouwen jouw contact met klanten als missiekritiek. We staan dus altijd op scherp mochten zaken niet naar behoren werken of als je vragen hebt.

 • De openingstijden van onze supportafdeling zijn van 08:30 tot 17:30.
 • Wij zijn 24/7 bereikbaar tijdens storingen.
 • Support bij verstoringen is altijd kosteloos.
 • Hulp tijdens de implementatie van jouw ContactSuite communicatieomgeving is kosteloos
 • Je kan ons bereiken op de volgende nummers;
  • 088 5454000 (24 uur)
  • 0800 0770 (gedurende openingstijden)
 • Op de website kan je ook rechtstreeks contact zoeken met een van onze contactmakers. Zij helpen je graag verder.

 

Vond u dit antwoord nuttig?
0
0

Meer laden


Contact opnemen

Uw product is toegevoegd aan het winkelmandje
Winkelwagen Item verwijderd. Ongedaan maken
 • Geen producten in de winkelwagen.